Агрегатор.мк

Секогаш информирани

Став

Auto Added by WPeMatico

Денес, понеделник, 20 јануари, се навршуваат точно 20 години од смртта на Славко Јаневски (Скопје, 11.01.1920 – Скопје, 20.01.2000). Пред...

Дали политичарите имаат воопшто претстава какви се желбите на граѓаните? На тоа прашање е речиси невозможно да се одговори. Некогаш...

Кому му одговара дисфункционална култура, а следствено и дисфункционална држава, односно обратно? Тенденциозно прашање? Се разбира, ама поинакво и не...

Ви пренесуваме дел од колумната на Сашо Орданоски за Цивил Медиа: Документарниот филм „Медена земја“ предизвика нешто што ниту еден...

ДУИ умешно и итромански се позиционира во предводник на социјалниот модернизам пред Албанците и заштитник на албанските интереси пред Македонците....

Паралелно со сите слепи улички во коишто не’ води кој и да е’ обид рационално да се (про)толкуваат повеќето аспекти...